Švédským týdnem ve Vítězné


jsme ukončili naše velké letní putování na švédský ostrov Oland. Na daleký výlet vyrazili žáci naší školy poslední srpnový týden společně s celým pedagogickým sborem a pořádně si to všichni užili.
Zážitky a velké množství informací si v jednotlivých ročnících ujednotili, spojili, dovysvětlili a připomněli ve všech předmětech v průběhu celého týdne a výsledky nyní zdobí celou školu. Ještě do 15.12. je u nás k vidění výstava prací žáků a vy všichni jste zváni kdykoliv v odpoledních hodinách po dobu trvání školní družiny.


Jaká je příroda Švédska, konkrétní fauna a flora, jak se zde cestuje, jaké jsou zde zajímavosti k vidění, v jakém kontinentu se vlastně nacházíme, jakými státy cestou projíždíme, jaké jsou vlajky tranzitních zemí, jak se jmenuje nejznámější dětská spisovatelka v této zemi a jak její dílo … spoustu zpracovaných JAK.
V hodinách jsme dále porovnávali velikosti měst aj, sestavovali tabulky v excelu, vytvářeli obrázkový slovník ČJ-AJ-SVE, malovali typické budovy i krajinu, sestavili větrné mlýny a majáky, upekli skořicový desert, zpívali a pořádně to rozbalili se skupinou ABBA v rytmu money money money a …. spousty dalších aktivit, kterými se žáci bez stresu s velkým nadšením sobě vlastním bavili, a my všichni tady, celý týden.
Děkujeme za spolupráci na projektu také děvčatům ve školní jídelně, masové kuličky chutnaly báječně.