Pestrá, kvalitní a čerstvá

Pestrá, kvalitní a čerstvá strava v naší školní jídelně … a úsměv k tomu.
Cílem školního stravování je chutný, pestrý a zdravý jídelníček pro zdravý růst a vývoj dětí. Při přípravě takové stravy bychom měli v co nejvyšší míře upřednostňovat základní a čerstvé suroviny, ne polotovary. Není potřeba ani používat umělá dochucovadla ani nadměrné množství soli, bílé mouky či tuku.
V naší školní jídelně došlo k velkým změnám, které jsou patrné na první, druhý a třeba i třetí pohled. Nenajdete tu polotovary jako obalované výrobky, směsi na přípravu jídel, částečně hotové zeleninové pokrmy, polévkové směsi obilovin, luštěnin, jíšky, instantní pokrmy, umělá dochucovadla, které do stravy obecně, a u dětí to platí dvojnásob, nepatří.
Přítomna je dobrá nálada, zpěv paní kuchařky a úsměvy, které patří všem strávníkům. Aktuálně jsme zapracovali na kvalitě již známých jídel, postupně přijdou i změny další. A jak nám chutná? Chutná nám zaměstnancům i dětem, které si přidávají, zbytky téměř nejsou, …a těšíme se na další oběd. Také maminky a tatínkové, kterých se na pozvání pana vedoucího kuchyně
sešlo 40, změny kvitují a vyprosili si od pana kuchaře recepty.
Přijďte ochutnat, vaříme tu s láskou a chutí.